Incubator – in ontwikkeling

De Regiocampus Incubator als springplank voor student ondernemers

De Incubator is een samenwerking van gemeenten, onderwijs en bedrijfsleven, om de versnelde groei van hoogwaardige (student) starters naar succesvolle ondernemingen mogelijk te maken. Hoe? Door de inzet van een geïntegreerd pakket diensten zoals werkruimte, services, cultuur, coaching, netwerk, (toegang tot) kapitaal, etc.

De Incubator richt zich op leren, innoveren en ondernemen en stimuleert economische, sociale en duurzame innovaties in de stad en regio. 

Wat kan ik er als student/ starter mee?

Het biedt studenten en starters de kans om een eigen ondernemend idee verder te ontwikkelen óf een product of dienst te ontwikkelen, die bijdraagt aan de vraagstukken van de innovatieve projecten en proeftuinen van de Regiocampus. Dit wordt uitgevoerd in het Entrepreneurslab en de Business Meet Up.

Het biedt studenten de mogelijkheid om ondernemende competenties te ontwikkelen door onderzoek te doen of te werken aan vraagstukken van ondernemers, die bijdragen aan de innovatieve programmalijnen van de Regiocampus. Dit wordt uitgevoerd binnen het Ondernemerspunt.

Samenwerking

Vanuit de Incubator wordt onder andere samengewerkt met:

  1. Centres of entrepreneurships van Hogeschool Windesheim Zwolle en NHL Steden Leeuwarden
  2. Ik ben Drents ondernemer (IBDO)
  3. Zwolle incubator ZWINC
  4. Lokale en regionale ondernemersverenigingen in de gemeenten Meppel, Westerveld en de regio Zuidwest Drenthe en Noordwest Overijssel.