Ondernemerspunt

Ontdek hoe studenten ondernemers kunnen helpen met een vraagstuk!

Zoek je een vernieuwende aanpak voor je organisatie? Of wil je als student ervaring opdoen in uitdagende projecten die regionale ondernemers vooruit helpen? Dan kan het Ondernemerspunt jou helpen.

Organisaties vanuit verschillende sectoren kunnen bij het Ondernemerspunt ideeën, vraagstukken en opdrachten indienen en deze laten uitvoeren door studenten van onze aangesloten partnerscholen.

Wat kan het Ondernemerspunt voor jou betekenen?

Bedrijven/instellingen

Heeft jouw organisatie een opdracht, vraagstuk of een projectvraag en ben je op zoek naar een verfrissende denk- en werkwijze? Het Ondernemerspunt kan jou helpen! Laat je opdracht uitvoeren door studenten vanuit alle onderwijsniveaus (wo-hbo-mbo-vo). Het Ondernemerspunt zorgt voor een koppeling met de juiste leerlingen of studenten voor jouw vraagstuk. Het Ondernemerspunt staat open voor alle sectoren.

Leerlingen/studenten

Ben jij op zoek naar uitdagende proeftuinen/projecten, waarmee je lokale en regionale ondernemers écht verder kunt helpen? Wil je leren in de praktijk, maar daarbij wel begeleid worden door een docent? Ga dan aan de slag bij het Ondernemerspunt!

Hoe wordt er gewerkt binnen het Ondernemerspunt?

De opdrachten worden uitgevoerd door studenten van alle onderwijsniveaus (wo-hbo-mbo-vo-po). Door deze samenwerking wordt de binding van jong talent met de regio versterkt en hun aansluiting op de arbeidsmarkt vergroot. Dit stimuleert ondernemerschap door het vereisen van eigen initiatief, innovatie, klantgerichtheid en leiderschap.

  • Studenten werken zelfstandig en rechtstreeks met ondernemers samen, zowel fysiek als digitaal. Denk aan het doen van marktonderzoek, een communicatie vraagstuk, nieuw te lanceren ideeën, hulp bij vraagstukken van bijvoorbeeld retail- industriële- en zorg & welzijn ondernemers. De studenten kunnen een frisse en nieuwe blik geven.
  • Studenten werken zelfstandig en samen met andere studenten aan het vraagstuk in het Living Lab. Hier staan multidisciplinaire vraagstukken van ondernemers en organisaties centraal waar studenten van verschillende niveaus en uit verschillende sectoren aan werken. Studenten werken zowel fysiek als digitaal gezamenlijk aan de opdracht van een ondernemer.

     

Heeft u een opdracht, vraagstuk of project die u graag laat uitvoeren door het Ondernemerspunt?

Of ben je leerling/student en wil je graag opdrachten uitvoeren? 

Neem dan contact met ons op: 

Mail aan: ondernemerspunt@regiocampus.nl

Telefoonnummer: 06 26 50 30 07

Film Westerveld RC on tour en Ondernemerspunt