Business4students via livestream en afsluiting schooljaar

De jubileumeditie van Business4students, hét event van en voor ondernemers en ondernemende studenten, is in maart niet doorgegaan door corona. Om te zorgen dat de studenten toch nog gecoacht kunnen worden om hun ondernemende idee verder te kunnen brengen, is besloten het event alsnog te organiseren via een livestream.

Op 30 juni kan een ieder, die zich aanmeldt, ’s avonds vanaf de bank thuis genieten van al het regionale ondernemende talent, gepresenteerd door Martin Schoonheim. Doesjka Lammers van Huiswerkschool Meppel is samen met Marieke Navarro van de Regiocampus initiatiefnemer van Business4students. “Dit jaar zou de vijfde en dus jubileum editie groots gevierd worden bij “The Ballroom” in Meppel met onder andere een presentatie van Ergyn Dubovci, een terugblik op 5 jaar Business4students met Mas Boom en entertainment door Vincent van Leth. Die insteek moeten we voor nu helaas laten gaan. We richten ons bij de livestream sessie nu vooral op de studenten.”, zegt Doesjka Lammers. Naast de te winnen coaches, sponsort de Rabobank Meppel Staphorst Steenwijkerland de hoofdprijs, een geldbedrag om te investeren in het te starten bedrijf.

Een frisse kijk op bestaande producten en diensten
Met name voor het Ondernemerspunt heeft corona ervoor gezorgd dat er minder opdrachten voor ondernemers worden uitgevoerd. Velen hebben andere prioriteiten in deze periode. Heel begrijpelijk, maar studenten kunnen ondernemers juist in deze tijd ook een mooie ondersteuning bieden. Zo heeft Roodbergen en Dolfsma Light-Design in samenwerking met het Ondernemerspunt van de Regiocampus de studenten communicatie van Hogeschool Windesheim – COMNOW – de opdracht gegeven om o.a. een social media plan te maken en de webshop te updaten. “Veel organisaties staan hier niet bij stil, maar stagiaires kunnen resultaten opleveren welke ondernemers misschien nog nooit hadden gezien. De studenten/stagiaires leveren een nieuwe en frisse kijk op een bestaande diensten en producten. Stagiaires zijn tenslotte studenten en zij worden geschoold op basis van de nieuwste theorieën en leermodules. Ondernemers zijn vaak geneigd om eenzijdig naar hun eigen product of dienst te kijken. Een stagiair beschikt over een flinke dosis prille nieuwe kennis, welke ondernemers zeker aan het denken kan zetten.”, zegt Alie Roodbergen.

Terugblik op een enerverend schooljaar
De Regiocampus kijkt terug op een bijzonder schooljaar. Het begon zoals ieder schooljaar met mooie projecten en onderwijstrajecten. Zoals de praktijkroute bij de Zorggroep Noorderboog: een nieuw ontwikkelde opleiding met maar liefst meer dan 50 mensen die zijn gaan leren en werken in de praktijk. Vanuit het Ondernemerspunt hebben studenten vanuit alle sectoren zich ingezet bij diverse opdrachten zoals de open bedrijvendag in Meppel, het ontwerpen van een theehuis bij de Vitaliteitscampus in Westerveld en is er een studenten start-up traject opgestart voor de ondernemende studenten. Ook heeft er een retailonderzoek plaatsgevonden op de waarde “gastvrij” voor Meppel in samenwerking met de Meppeler handelvereniging en de VECM.

Vernieuwing blijft nodig, ook in tijden van crisis
Wat is het mooi om te zien dat ook in ‘crisistijden’ onze partners willen blijven vernieuwen. Iedere  Regiocampuspartner heeft het druk met de prioriteiten in het primaire proces voor de gezondheid en welzijn van mensen, maar ook voor het leerproces van de studenten. Maar toch wordt er ook gewerkt aan vernieuwing! Afgelopen periode zijn er mooie initiatieven ontwikkeld, ter voorbereiding op het volgende schooljaar. Bijvoorbeeld diverse projecten bij Zorggroep Noorderboog rondom technische innovatie in de zorg gericht op digivaardigheid, maar ook de stap van beeldbellen naar beeldzorg. Bij Isala is een onderzoek gestart om grip te krijgen op griep, door criteria te ontwikkelen voor een goede risico inschatting. In het Ondernemerspunt is gewerkt in een Leercommunity, waarin via de scrum methode door studenten van verschillende niveaus en sectoren wordt samengewerkt en in het Academisch lab is een voedingsonderzoek voorbereidt, genaamd  ‘de club van de gezonde eters’ om een gezond voedingspatroon te stimuleren in de gemeente Steenwijkerland, Meppel en Westerveld en wordt er gewerkt aan een mooie samenwerking met de Universiteit Groningen. Er is een verkenning gestart om in Steenwijkerland een horeca Academie te ontwikkelen in samenwerking met de horeca ondernemers, gemeente en onderwijs en in Westerveld een onderzoek over “positieve gezondheid” en een onderzoek over vervoerwensen van inwoners en ondernemers. Gemeente Meppel zet flink in op ondersteuning in de wijken. In de wijk Koedijkslanden gaan twee nieuwe initiatieven starten voor de inwoners; Het Regiocampus Livinglab gericht op het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten voor de wijk en het wijkleerbedrijf Helpende Handen, wat gericht is op het helpen van kwetsbare ouderen met hun dagelijkse dingen. Beide initiatieven worden in samenwerking met de scholen en partners en inwoners in de wijk uitgevoerd, zoals Welzijn Mensenwerk en de gemeente. De Regiocampus gaat een mooi nieuw schooljaar tegemoet.

Deel dit bericht:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email