Business Meet Up

Business4Students Meet Up als opstap voor het starten van je eigen bedrijf

De Business4Students Meet Up is een jaarlijks event dat ondernemende scholieren en studenten aanmoedigt om hun ideeën om te zetten in een eigen bedrijf. Gedurende enkele weken worden deelnemers begeleid en voorbereid met masterclasses en experts. Tijdens het event pitchen de deelnemers hun idee voor een publiek en een panel van ervaren ondernemers, coaches en juryleden. Het doel is om studentondernemers of studenten met een ondernemend idee te coachen en verder te brengen in hun eigen bedrijf of te komen tot een start-up.

Deelname aan de Business4Students Meet Up betekent investeren in ondernemerschap en het opbouwen van een ondernemend netwerk.

Het programma

De studenten die uiteindelijk gaan pitchen, krijgen een volledig programma gericht op ondernemerschap aangeboden. Het programma bestaat uit:

  • Twee masterclasses met o.a. een pitchtraining
  • Het Business4students event. Tijdens het event kan het volgende gewonnen worden:
    • Coach (ervaren ondernemer), die na het event in minimaal twee afspraken de student begeleidt
    • Er worden 3 studenten geselecteerd, die een half jaar ‘studentstarterbegeleiding’ winnen van “ik ben Drents Ondernemer”.
    • Tot slot wint de beste pitcher een geldbedrag in de vorm van een cheque die geïnvesteerd moet worden in het (nog te starten) bedrijf van de ondernemende student.

Ambassadeurs

De volgende onderwijsinstellingen nemen deel aan het evenement: RSG Stad en Esch, Drenthe College, Deltion College, Hogeschool Windesheim, CSG Dingstede, Terra en NHL Stenden. Verder zijn onder meer Rabobank MMS, Gemeente Meppel en Regiocampus actief in de organisatie van het evenement.

Filmpje winnaar Business4Students 2023

Meer weten of het event bezoeken?

Houd onze website in de gaten en/of volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.