Bedrijf in beeld Noorderboog Erwin Duits

In bedrijf in beeld gaan we op bezoek bij samenwerkingspartners van de Regiocampus. Deze keer zijn we langs geweest bij Erwin Duits: voorzitter raad van bestuur bij Noorderboog en daarnaast is hij ook één van de bestuursleden binnen de Regiocampus. “We zijn er al sinds de oprichting van de Regiocampus bij en we zijn heel blij met alles wat we samen hebben bereikt!”, vertelt Erwin Duits.   

Erwin werkt bij Noorderboog, dit is een ouderenzorginstelling actief in Drenthe en Overijssel. Ze geven ouderenzorg op maar liefst vijftien locaties binnen de twee provincies. Daarnaast hebben ze een nieuw en vooruitstrevend revalidatiecentrum in Meppel. Noorderboog en de Regiocampus werken al samen sinds de oprichting van de Regiocampus.

Regiocampus Gilde
Eén van de projecten waar Noorderboog binnen de Regiocampus bij betrokken is, is het Regiocampus Gilde. Tijdens het Regiocampus Gilde loopt de student mee op de werkvloer en leert zo voornamelijk in de praktijk het vak. Erwin vertelt: “Ik ben echt trots dat wij nog steeds, in samenwerking met de Regiocampus, het gildeleren aanbieden. Je ziet het namelijk niet meer op veel plekken en we zijn zelfs de enige zorgaanbieder die hier nog aan meedoet. Ik vind het heel mooi dat we dit op zo’n manier hebben kunnen inrichten dat het elk jaar nog steeds loopt. Jaarlijks hebben we gemiddeld twintig leerlingen die via het Regiocampus Gilde kijken of ze binnen de zorg aan het werk kunnen en hier zijn we heel blij mee.” Het Regiocampus Gilde wordt uitgevoerd door het Drenthe College en Deltion College, de studenten leren in de praktijk.

Motivatie van de studenten
Noorderboog werkt veel samen met studenten, dit kan zijn in de vorm van projecten, onderzoeken en stages. De Regiocampus heeft hier een soort trechterfunctie in, zij hebben contact met onderwijsinstellingen en koppelen de studenten aan Noorderboog. Daarnaast leiden ze het samenwerkingstraject ook in goede banen. Studenten kunnen altijd terecht op de fysieke locatie van de Regiocampus in Meppel om hier te werken aan projecten of onderzoeken. Erwin is zelf niet meer betrokken bij het begeleiden van studenten, maar hij is zeer te spreken over de inzet en motivatie van de studenten. Hij vertelt over iets wat hem altijd is bijgebleven: “In het begin ben ik nog wel eens bij het Regiocampus Gilde aangeschoven. Toen was er een jongen uit Deventer die elke dag met de trein kwam, wat een anderhalf uur reizen is, om hier de Regiocampus Gilde opleiding te doen. Toen dacht ik bij mezelf: dan ben je echt gemotiveerd om een baan te krijgen in de zorg! Drie uur reizen op een dag om hier de opleiding te volgen, omdat het niet in de buurt van Deventer wordt aangeboden, daar heb ik heel veel respect voor!

Innovatieve proeftuinen
Binnen de Regiocampus wordt door de deelnemende partners samengewerkt in verschillende proeftuinen en projecten. Noorderboog participeert in de proeftuinen Preventie, Dementievriendelijk Meppel & Samenredzaamheid en leidt het team Zorg & Techniek. Dit team richt zich op de ondersteuning van de bewoner, al dan niet zelfstandig wonend of als cliënt in een verpleeghuis of ziekenhuis. De verpleeghuiszorg zal in de toekomst steeds minder achter gesloten deuren plaatsvinden. De toepassing van zorgtechnologie zal dan een steeds grotere rol spelen.

Wens voor de toekomst
Erwin vertelt: “Het lijkt mij heel gaaf om, in samenwerking met de Regiocampus, ergens midden in Meppel een nieuw pand te bouwen wat dan een groot innovatiecentrum of leercampus wordt. Een plek waar iedereen graag komt om te leren, te ontwikkelen of om kennis te delen met elkaar. De proeftuinen zouden hier ook heel mooi in passen. Dit is natuurlijk iets voor in de verre toekomst, want bouwen kost veel tijd. Maar het zou mooi zijn om nu al te beginnen met het maken van een plan om dit over een aantal jaar te kunnen realiseren. Door het bundelen van de krachten kunnen we samen iets heel moois neerzetten.”

Deel dit bericht:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email